Роботи з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі М-12

Завершилися роботи з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече
10.07.2018
Верхній шар ЩМА на М-09
22.08.2018

Завершено вкладання верхнього шару з щебенево-мастикового асфальтобетону по всій протяжності ділянки ремонту на автомобільній дорозі М-12  Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, від міста Тернополя до кордону Хмельницької області.

Роботи розпочалися в квітні і тривали в інтенсивному режимі, до середини серпня 2018 року. Сотні наших працівників працювало з ранку до вечора, у будні та вихідні, було задіяно понад 200 одиниць сучасної потужної техніки , щоб забезпечити відповідну якість та щоб завершити ремонтні роботи в максимально стислі терміни. Добре налагоджені логістичні процеси дозволили ефективно використати час та уникнути простоїв.

Усього відремонтовано 38,9 кілометрів дороги. Після фрезерування старого асфальтового покриття, зроблено регенерацію та укріплення основи, влаштовано два шари асфальтобетонного покриття. На окремих ділянках зроблено розширення проїзної частини та сформовані додаткові смуги руху.

У процесі регенерації за методом холодного ресайклінгу влаштовується шар дорожнього одягу товщиною 22 см по своїм характеристикам наближений до бетону. Це дозволяє сформувати необхідний профіль дорожнього полотна з монолітною безшовною бетоную плитою в основі. Підвищується стійкість дороги до транспортних і вагових навантажень. Метод холодної регенерації є найбільш економічно доцільним, оскільки скорочує тривалість ремонтних робіт, суттєво знижує їх вартість та витрати на подальше експлуатаційне утримання.

Продовжуються роботи по ремонту тротуарів в межах населених пунктів, улаштуванню з’їздів та укріпленню і впорядкуванню узбіч.